mybloghaa

mybloghaa

mybloghaa

mybloghaa

نورپردازی صحیح چگونه است؟

نورپردازی صحیح چگونه است؟ واژه نورپردازی رشته ای به سبک ویژه ای در نورپردازی اطلاق می شود اما در واقع نور ساطع شده حاصل ترکیبی از چراغهای نورافکنی و چراغ های سقفی است که با آرایشی انعطاف پذیری به دنبال یکدیگر نصب می شوند. با توجه به امکان چرخاندن برگرداندن و تنظیم هر کدام از پایه ها به یک جهت می توان از این روش برای نور پردازی کلی، نورپردازی کاری، نورپردازی تاکیدی استفاده کرد.

نورپردازی صحیح چگونه است؟

بدین ترتیب در واقع یک رشته سیم متشکل از چند چراغ در پی هم برای هر سه نوع نورپردازی محیطی، موضعی و تزئینی کارایی دارد. برخی از رشته ها به طور ثابت نصب و با پایه های ثابت استفاده می شوند در حالی که برخی دیگر کاملاً آزاد اند. می توان انواع مختلفی از پایه‌ها را برای نصب آنها استفاده کرد،لامپ های کوچک و پر نور که با میله های بلند از سقف آویخته می شوند گزینه مناسبی است که برای ایجاد نور بر روی قاب بزرگ و مبلمان اتاق نشیمن می توان از آن استفاده کرد.

نورپردازی رشته ای ایده های نو و بسیار ساده و کم خرج برای نورانی ساختن فضاهای ساده و بزرگ می باشد.


نور پردازی در حمام

نور پردازی در حمام، هم کاربردی است و هم رضایت بخش محیط حمام از این لحاظ کاربردی است که فعالیت بهداشتی مهمی به طور روزانه در آنجا اتفاق می افتد و رضایت بخش از این لحاظ که نور کنترل شده و اصولی، باعث می شود که حمام محلی برای آسایش و آرامش باشد. به علاوه، به علت سطوح براق موجود در حمام، باید نورپردازی در آن به گونه ای انجام پذیرد که لبه های تیز را نرم تر نشان دهد در محیط دستشویی و حمام نور نباید زیاد باشد. در عین حال چنین مکانی می بایست به مقداری روشن باشد که شست و شو به راحتی انجام پذیرد.

نور اطراف دستشویی و آیینه، باید برای اصلاح صورت، شست و شو و آرایش صورت، روشن و نیروبخش باشد. این نور باید جلو و کناره های صورت را روشن کند و بیشتر روی صورت بتابد، نه به روی آینه. برای این کار لامپ های مهتابی (فلوئورسنت) حتی به صورت پنهان پشت آینه، مناسب هستند. با این شرایط می توان گفت نورهای خیلی روشن و تابان در حمام کارآیی ندارند و باعث آزار چشم می شوند. نورهای فرورفته در سقف گزینه دیگری هستند که اگر به صورت مناسب و در جایگاه درست قرار گیرند بازتاب صاف و همواری را ایجاد می کنند.


آباژور ها چه تاثیری در نور پردازی و دکوراسیون منزل دارد

نوری که کاملا بالای آیینه قرار می گیرد، در سطح زیرین خود سایه ایجاد می کند. نورپردازی در محیط دستشویی و حمام زمانی مؤثر است که نور از پشت آینه، یا از پشت یک صفحه مات واقع در بالای آینه به طرف جلو بتابد و سقف و دیوارها تا حدی تاریک باقی بمانند، و لامپ هایی نیز در کنار آینه و روشویی قرار گیرند به طوری که نوررسانی پخش ولی در حد کفایت باشد. این در حالی است که درخشش نور تا اندازهای زیاد نباشد که منجر به آزار چشم و خیرگی دیدگان شود.


اهمیت نورپردازی در دفتر کار

شیوه نورپردازی در دفتر کار اهمیت ویژه ای دارد که باید متناسب با سلیقه و خلقیات هر فرد تنظیم شود. امروزه برخی از صاحبان مشاغل، دست کم بخشی از کار خود را به خانه منتقل کرده اند و امور کاری خود را در منزل انجام می دهند. مترجمان، ویراستاران، نویسندگان، روزنامه نگاران، طراحان، مهندسان و نقشه برداران از این شمارند. از این رو، در بسیاری از خانه های امروزی فضایی را می یابیم که اتاق کار نام دارد و در واقع، همان شکل تغییر یافته کتابخانه های پیشین است.

بدین ترتیب، در طراحی فضای درونی آگاهی از فراهم آوردن چنین اتاقی یکی از ضرورت های زندگی معاصر است. از سویی، شیوه نور پردازی به ویژه در دفتر کار اهمیتی شخصی دارد. برخی افراد نمی توانند در زیر نور فلوئورسنت مهتابی کار کنند. گروهی دیگر با تور طبیعی راحت نیستند. شماری هم اگر نور کافی و درخشان فراهم نباشد، نمی توانند به کارهای خود بپردازند. بدین ترتیب، هیچ شیوه نورپردازی ویژه ای را نمی توان برای دفتر کار پیشنهاد کرد و بهتر است پیش از هر اقدامی، نخست دریابد که با چه نوع نوری راحتر هستید.

تاثیر نور طبیعی بر افراد چیست؟

با این همه، نور طبیعی نزد اغلب مردم تأثیر مناسبی بر حال و هوای اتاق می گذارد. در سوی دیگر این طیف، کسانی قرار دارند که از تغییرات فصلی تأثیر نامطلوبی می گیرند و در ماه های سرد زمستان در پی کوتاه شدن روزها، کم و بیش دچار افسردگی می شوند. پژوهش ها اثبات کرده اند که نحوه نوررسانی، به شیوه های گوناگون بر بزرگسالان و خردسالان تأثیر می گذارد. تحقیقاتی که در مدارس امریکا، کانادا و سوئد صورت گرفته است نشان می دهد دانش آموزانی که در کلاس هایی با نور طبیعی تحصیل می کنند، بیش از دانش آموزانی که نور طبیعی روز در کلاس هایشان فراهم نیست، در درس و تحصیل پیشرفت دارند.


همچنین، گروه نخست سالم ترند، و خلق و خوی بهتری دارند. به این ترتیب، شیوه طراحی و چگونگی نورپردازی اتاق کار اهمیت فراوانی دارد و اگر ساعات طولانی را در خانه به مطالعه و کار می پردازید، بهتر است فضایی دلنشین و آرامش بخش را برای خود فراهم آورید. اما توصیه هایی در این باره وجود دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست.

چنانچه میز کار یا تحریر درست در زیر قفسه قرار دارد، تعبیه کردن منبع نوری در زیر طبقات زیرین بسیار مناسب و هوشمندانه است. این منبع نوری می تواند لامپ هالوژنی یا فلوئورسنت باشد. هر چند امروزه لامپ های پر شده با گاز هالوژن رواج بیشتری دارند، اما باید به خاطر داشت که غالبا فلئورسنت ها یا همان لامپ های مهتابی برق کمتری مصرف می کنند.

لامپ های هالوژنی نور گرم تولید می کنند و لامپ های فلوئورسنت نور سرد فراهم می آورند که در این میان اغلب مردم اولی را ترجیح می دهند. افزون بر این، باید به لامپ های کم مصرف اشاره کرد که گسترش و رواج یافته اند و دارای دو نوع آفتابی و مهتابی هستند، و هر دو نوع نور گرم و سرد را می توانند تولید کنند.

نورپردازی میز رایانه

رایانه خانگی وسیله ای است که در اغلب خانه های امروزی دیده می شود و دستگاهی است که در میان اکثر خانواده ها کاربرد یافته است چنانچه یک اتاق کار در خانه داشته باشید با گوشه ای از اتاق نشیمن را به محیط کار تبدیل کنید، تفاوتی نمی کند. در هر صورت رایانه شما به یک فضای ثابت نیاز دارند. کاربرد باید به راحتی صفحه کلید، صفحه نمایشگری و دیگر لوازم را روی میز کار خود مشاهده کند. نور محیط کار که مجموعه ای از نورهای متمرکز است، عاملی مهم و کلیدی است.


اما دستیابی به نور کافی نیاز به دقت و مهارت دارد. چراغ تامین کننده نور در محیط کاری باید به گونه ای قرار گیرد تا روشنایی متعادل به روی صفحه کلید رایانه بیفتد و نه روی صفحه نمایشگر. همچنین نور، باید طوری روی صفحه کاغذ کنار دست بتابد که درخشندگی زیادی ایجاد نکند. منبع نور، باید مستقیم به چشم کاربر بتابد، بلکه باید دید و چشمان کاربر را حفاظت کند.

خوشبختانه چراغ های مطالعه که بازوها و اهرم های متحرک دارند می توانند نور را از حالت متمرکز به صورت پراکنده تبدیل کنند. معمولا مؤثر ترین چراغ مطالعه ها به صورت چراغ های رومیزی با لامپ های قابل تغییر وجود دارند و فایده شان این است که می توان نحوه نورپراکنی آنها را به طور دلخواه تنظیم کرده این چراغ ها باید قابلیت چرخیدن، خم شدن و متمایل گشتن به هر سو را داشته باشد تا بتوانند نور را در جایی که لازم است بیاندازند.

بهترین مثال، لامپ رو میزی استاندارد با زاویه ثابت است که دارای بازوی بلند و تاشو است و ده ها نوع گوناگون وجود دارد. بعضی از این چراغ ها پایه های سنگین دارند، در حالی که بعضی دیگر به سطح میز بسته می شوند تا بازوها محکم بایستند. از دیگر چراغ ها می توان به مدل هایی دارای بازوی قابل تغییر ، لغزنده ، لولایی، چراغ هایی با اتصالات متحرک، دسته های متحرک با سایه های قابل تنظیم اشاره کرد .


هر چه گوناگونی در این چراغ ها فزونی می یابد تنوع نورهای به دست آمده نیز بیشتر می شود. همچنین مهم است که نور محیط کار را طوری تنظیم نمایید که مجبور نشوید در سایه خودتان کار کنید. برای این کار چراغ را در جهت مخالف دست کاری خود( راست دستی یا چب دستی) قرار دهید و فاصله آن تا حدودی باشد که نور سرتاسر میز کار را از چپ یا راست به کلی بپو شاند.

مطمئن شوید که در این حالت نور به طور مستقیم به صفحه نمایشگر رایانه نمی تابد ، زیرا باعث ایجاد نور خیره کننده و آزار دهنده می شود. نور مستقیم خورشید نیز با صفحه نمایشگر تداخل می کند و راه حل این است که صفحه رایانه را نسبت به پنجره در زاویه ای مایل یا مخالف قرار دهید تا نور به شکل کامل و مستقیم بر آن نتابد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.